Vinařství Bovin

 

BOVIN VINNÉ SKLEPY

První soukromě vybudované vinařství v Makedonii – vinařství Bovin – bylo založené v roce 1998. Svým nepřetržitým růstem dosáhlo současné roční produkce 1,5 milionu lahví vína. Pod vedením profesionálního manažerského týmu bylo tohoto ambiciózního cíle dosaženo již v roce 2001 a vína Bovin jsou v současné době k dostání jak v Evropě, tak v Severní Americe nebo Asii. NAŠE VINICE Bovin vlastní na 60 hektarů vinic odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranec, Shiraz, Cabernet Franc, Tempranillo, Petit Verdot, Sangiovese, Chardonnay, Muscat (Temjanika) a Traminec. Díky ekologicky šetrným postupům produkuje ty nejlepší hrozny v Makedonii. Vinice jsou ošetřeny jen jednou nebo nejvýše dvakrát během vegetace. To spolu s pečlivě řízeným kvašením podle speciálního výrobního postupu Bovin a s moderním výrobním zařízením řadí vína Bovin mezi nejvíce exkluzivní a vysoce hodnocená vína vyrobená v Makedonii.

Obrázek kategorie

 
239
6151239615

Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem

Bovin Symphony 750 2013
Symphony
Kód: SYM
Značka: Bovin
Směs odrůd Chardonnay, Riesling a Savignon dodává výraznou a suchou chuť vínu jménem Symphony. Žluto-zelená barva spolu s plnými ovocnými a dřevnatými tóny je pro tuto směs typická. Harmonická, lehká a jemná chuť vhodně doplňuje pikantní sýry, lehká masa, mušle, ryby nebo například masité pokrmy s lehkými omáčkami. Víno je doporučeno podávat při teplotě 8-10 °C
239 Kč
Skladem
   
dissan white
DISSAN WHITE
Kód: DISS
Značka: Bovin
Dissan White z Bovinu je bílé suché víno získané z odrůdy hroznů Smederevka. Má zelenavou barvu s krystalickou jiskrou a vysokým jasem . Působivá vůně připomínající zelená jablka a lipový květ. Chuť je zpočátku plná svěžesti, ale v pozadí je silná s nádechem bylinek a minerálů, harmonicky vyvážená, a nejhodnotnější při správné teplotě 8 - 10°C. Ideální k lehkým salátům.
250 Kč
Skladem
   
Tip
Bovin Alexandar 750 2012
Alexandar
Kód: ALEX
Značka: Bovin
Alexandar je vynikající suché červené víno z vinařství Bovin. Jedná se o lokální směs odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon a Vranec. Jeho barva je intenzivně fialová. Vůně je plná červeného ovoce a bobulovin s nádherným komplexním aroma a bohatou plnou chutí. Jeho bylinné a ovocné tóny dělají toto víno nezapomenutelným. Alexandar je nejlepší podávat při teplotě 15-17 ºC s hovězím, pečeným vepřovým, telecím, jehněčím a grilovaným masem.
269 Kč
Skladem
   
Tip
0 0 orig
MERLOT
Kód: MERL
Značka: Bovin
Suché červené víno s kontrolovaným původem z vinné oblasti Tikveš  Merlot je suché červené víno s výraznou intenzivní červenou barvou, která potvrzuje mladý a hluboký charakter vína. Vůně je velice živá s tóny třešní, jahod, růží a švestek. Jeho chutˈ je plná a bohatá, s hojností tříslovin. Merlot z Bovinu výborně doplňuje vše od zeleniny po vepřové  maso. Víno by mělo být podáváno při teplotě  15 – 17 ° C.
269 Kč
Skladem
   
Tip
Bovin Venus 750 2012
Venus
Kód: VEN
Značka: Bovin
Venus z Bovinu je směs odrůd Vranec a Merlot. Jeho barva je intenzivně červená. Vynikající vůně je bohatá na tóny červeného ovoce a bobulovin. Nádherné aroma a velmi vyrovnaná, dlouhotrvající jemná, plná a svěží chuť dělá z Venus dokonalý doplněk k pečené vepřové nebo telecí kotletě a pikantním sýrům. Víno by mělo být podáváno při teplotě 15-17 ºC
269 Kč
Skladem
   
Bovin Cabernet Franc 750 2010
Cabernet Franc
Kód: CAB.F
Značka: Bovin
Cabernet Franc je plné víno s robustní červenou barvou. Celková vůně a chuť jsou cítit po ovoci velmi typickém pro tento region – po ostružinách, rybízu a sušených rozinkách. Chuť je intenzivní a pikantní, ale přesto stále jemná se sladkostí v pozadí, což zdůrazňuje jeho plnost. Cabernet Franc je vhodný k tučným sýrům a masům volně žijící zvěře. Nejlepší bude podávané při teplotě 15-17 ºC.
369 Kč
Skladem
   
Bovin Daron Superior 750 2009
Daron 2016
Kód: DAR
Značka: Bovin
Daron Superior je směs vybraných hroznů z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Vranec pěstovaných na slunných svazích lokality Lepovo Brdo. Intenzivní červená barva s věkem dosahuje fialové. Vůně připomíná tmavé a červené bobuloviny a koření. Chuť je elegantní, plná, jemná a dlouhotrvající díky velkému obsahu manoproteinů a jemných tříslovin. Mělo by být konzumováno s telecí nebo vepřovou pečení, uzenou šunkou, tvrdými sýry a to při teplotě 15-17 °C
469 Kč
Skladem
   
Bovin Syrah Shiraz Superior 750 2010
Shiraz-Syrah 2015
Kód: SYR
Značka: Bovin
Shiraz Superior je magnetem pro opravdové fajnšmekry. Víno jiskří tmavě rubínovou barvou s odstíny podobné žule. Pyšní se silnou ovocnou vůní po černých švestkách, olivách a pepři. Když se nalije do sklenice, je v souladu s libou vůní malého zralého červeného ovoce. Shiraz se doporučuje podávat při teplotě 15-17 ºC s grilovanou zvěřinou a marmeládou z červených bobulovin, pečeným hovězím nebo vepřovým. Chutná i s makedonským jídlem z jedlého ibiš
470 Kč
Skladem
   
Akce
Bovin Dissan Barrique 750 2011
  • 599 Kč
    14 %
Dissan
Kód: DISSAN
Značka: Bovin
Dissan Barrique je velice kvalitní suché červené víno dozrávající po dobu 6 měsíců v nových sudech vyráběných ze dřeva makedonského dubu. Vyznačuje se tmavě červeno-černou barvou s typickou vůní třešní a višní. Má plnou a elegantní chuť s dlouhotrvajícím účinkem a s vyšším obsahem suchého extraktu. Za vhodných podmínek může být skladován po delší dobu. Doporučuje se zejména k těžším jídlům, pečenému vepřovému, tučným rybám, zvěřině, jehněčímu a k pikantním sýrům. Nejlépe ho podáváme při teplotě 15-17 °C.
515 Kč
Skladem
   
Bovin Imperator 750 2010
Imperator
Kód: IMP
Značka: Bovin
Imperator je čevené, suché víno, produkované z jedinečné odrůdy Vranec – z pozdní sklizně vybraných hroznů. Víno má temnou, černo-červenou barvu a intenzivní aroma plodů jako jsou borůvky, trnky, rybíz nebo kyselé třešně. Chuť doprovází toto aroma svojí silou a čerstvostí. Doporučuje se podávat s masitými pokrmy – s vepřovým, jehněčím či tučnými rybami. Ideální teplota podávání je 15-17 °C
599 Kč
Skladem
   
Bovin Merlot Barrique 750 2008
Merlot barrique 2009
Kód: MERL.B
Značka: Bovin
Bovin Merlot Barrique je kvalitní suché červené víno, které je tvořeno z vybraných hroznů jihozápadních svahů Lepovo Brdo a po 12 měsíců uchováno v dubových sudech z Makedonie. Vyniká svou fialovo-červenou barvou, vynikající jiskrou a souborem výjimečných vůní, jakými jsou černá třešeň, pražená káva, hořká čokoláda či aroma pepře. Chuť je bohatá, plná a připomínající třešně v hořké čokoládě. Tato chuť je zakončena jemnou kyselinkou. Při správném archivování lze toto víno vychutnávat až do roku 2021. Podáváme k hovězím steakům, telecímu, praženým kaštanům. V Makedonii je toto víno podáváno k tradičnímu dušenému masu se zeleninou. Ideální teplota skladování vína je 15-17 °C.
615 Kč
Skladem
   

Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem